hmmm. przechodziło się przez kilka etapów. wymienię tylko te najważniejsze
1. Kaja Goo Goo i Limahl, potem M. Jackson
2. Lady Punk, Perfect, Lombard itp
3. IRA, Illusion, Acid Drinkers / Guns n' Roses, Metallica, Deep Purple, Led Zeppelin, Black Sabbath, Jimi Hendrix
4. Dog Eat Dog, Clawfinger, Body Count, Biohazard (moja ulubiona grupa), Pro Pain (respect!!), H-Blocks, Mr. Ed jums the gun, Nirvana (no, respect do kwadratu ), Creed, Rage Against the Machine (respect do sześcianu ), Ugly Kid Joe, Pearl Jam, Beastie Boys itd, itp
a obecnie lubię pop-rock. Głównie Korn, System of the Down, a nawet kompletny komercyjny sofcik, jak Limp Bizkit, Velvet Revolver, czy Linkin' Park. No i oczywiście regularnie wracam do pkt. 2-4 Podoba mi się też parę kawałków z muzyki "czarnej" i polskiego hip-hopu, ale w tych dziedzinach nie jestem ekspertem ops:
słucham wszysto oprocz disco polo i ciezkiego metalu ( choc czasami tez mi sie zdarza) ulubiona grupa to Dire Straits, piosenkarz Michael Jackson,piosenkarka Withney Houston,Marya Carey... polska muzyka... Marek Grechuta,dzem,Michał Bajor i inni.. muzyka klasyczna" Alexander Pinderak (były tenor opery wiedenskiej,prawie rodzina)...hip hop i polski hip hop ... ice-T, public Enemy,NWA, dr Dre itp... WWO,Fenomen,Kaliber 44 itp..trance i house... wszysto to i jeszce wiele innych słucham w moim samochodzie
Zastanawiałem się czy to na OT dać czy tu, ale zdecydowałem się tutaj
No więc ja najczęściej mocnej muzyki, fusion i rock z elementami jazzu (dlatego czekam, aż ktoś podzieli się opinią o subiku, o który kiedyś pytałem ) no i żeby była przeciwwaga to dyskotekowe numery z lat osiemdziesiątych np. ULTRAVOX albo takie tam hihih
Pozdrawiam i czekam na wasze typy ulubione!
PS: Ostatnio lata u mnie Easy Rider Daukszewicza w wykonaniu HUNTER+Daukszewicz
PS2: Jak admini uznają, że temat ma być w OT to proszę o jego przeniesienie
Fergie ,Aikon Nely Furtado Po prostu spokojne rytmiczne utwory. Dla mnie jazda to relaks a nie wyzwanie . Podczas jazdy się odprężam i odpoczywam,prowadzenie auta traktuję jako relaks nawet na dystansie 600 km w jedną stronę ( wakacje w górach) z dwoma postojami po 10 min.na tzw, siusiu.
Ja najczęściej radia Tok Fm (ale to z racji pracy). Wcześniej nie miałem cd w aucie, więc dopiero przygotowuję sobie płytki.
Pozycje obowiązkowe: Nightwish, Meat Loaf, Dire Straits i Bonnie Tyler.
Na pewno znajdzie się też trochę Lady Pank, trochę klasyki na nocne jazdy i najnowsze odkrycie Gianna Nannini.
Ponury
Octavia Tour Ice+ 1.6
Garmin nuvi 250W
President Walker + Alan ML-145 + reflektometr
dobry Nightwish nie jest zły Radia raczej nie słucham, bo jak słyszę polityczne sprawy to mnie mdli :? Ostatnio często piosenki Laury Pausini i album "Jazz In The City 2"... Mile widziane The Prodigy. Oprócz tego "czarna muzyka" - soul, r'n'b, hip-hop/rap, a także swing Oczywiście muzyka klubowa czyli trance/house/techno... W nawiązaniu do Nexus6, DJ Tiesto - "He's a Pirate" Oczywiście jeszcze rock i metal... Rozstrzał jak widać mam ogromny
W najbliższym czasie muszę Korna odświeżyć i Dog Eat Dog (charakterystyczny saksofon )
The Beatles i muze lat 60-tych - (juz widze usmiechy)
Poza tym muzyka gitarowa-Sartiani,Vai,Becker,rock a z "ostrzejszych" Megadeth,Slayer'a itp. Dance jakos niezbyt mi wchodzi nie mowiac juz o tym co teraz puszcza np MTv i im podobne stacje.
The Beatles i muze lat 60-tych - (juz widze usmiechy)
Poza tym muzyka gitarowa-Sartiani,Vai,Becker,rock a z "ostrzejszych" Megadeth,Slayer'a itp. Dance jakos niezbyt mi wchodzi nie mowiac juz o tym co teraz puszcza np MTv i im podobne stacje.
SPOX Zadne usmiechy z tego powodu. To muzyka na której sie wychowałem i sam często do niej siegam!!
Ja w samochodzie przesłuchuję wszystkie nowości które wpadną mi w łapki. tylko w czeszce mogę słuchać tego co chcę i z takim natężeniem dźwięku jak chcę (za to drugie - dzięki Pawłowi CASKP) Jeśli niema nic nowego to Linkin Park i pierwsza składanka Antyradia. To wszystko na zmianę z umpa umpa ale w takim super wydaniu czyli Tiesto i Ministry Of Sound. Często Gotan Project i George Michael oraz Dido. Nie raz też zdażyło się Bolero - Ravela :P Zimą po śniegu bardziej funkowe brzmienia jak Reni Jusis lub też Jamiroquaj. Muszę teraz dopaść Nową Natalię K. - Sexy Flexy, coś czuję, że dobrze się przy tym będzie ślizgać
Komentarz